Palvelut

Suorat ja tallennetut tv-lähetykset ja nettistriimit sekä yleisötapahtumat: ammattitaitoista juontamista suunnittelusta ja käsikirjoittamisesta esiintymiseen 30 vuoden rautaisella kokemuksella! 

Positiiviseen pedagogiikkaan perustuvaa esiintymis- ja viestintäkoulutusta, jonka avulla löytyy jokaiselle oma, persoonallinen viestintätyyli.

Kirjoitetun suomen kielen palvelut sisällöntuotosta sparraukseen ja kielenhuoltoon.  

Kielikonsultti

Kieli on ajattelun ja viestinnän väline: mitä yrityksestäsi kertoo virheellisesti kirjoitettu nimi tai epäselvä ja vaikeaselkoinen teksti vaikkapa nettisivuillasi? Jos suomen kieli ei ole osaamisesi ydinaluetta, ota yhteyttä!

Jos suomen kieli taas on ydinosaamistasi, jopa tärkein työkalusi, sinua varten ovat syventävät ja keskustelevat mittatilauskoulutukset - ota yhteyttä.

 

”Veteen ammuttaessa on varottava kimmokkeita ja veneestä on ammuttava yksi metsästäjä kerrallaan.”

Kielioppiko on tylsää?

Kielen kiemuroille saa ja pitää nauraa – kuten pamppuherkille kielipoliiseille.

Kielikouluttaja-Johannalle ei tarvitse nauraa, mutta hänen kanssaan saa nauraa.

Olin jokunen vuosi sitten hänen vetämässään kielenhuoltokoulutuksessa, enkä kadu yhtään. Paitsi sitä, että annoin työkiireiden estää osallistumiseni parina päivänä.

Kurssilla käsiteltiin ”kieliopin kompakysymyksiä, hyvän kirjoitetun kielen ominaisuuksia ja oikeinkirjoitusta”, muistuttaa kurssitodistus.

”Osallistujat saivat myös palautetta teksteistään.” Jep. Eikä totisesti mitään parjaavaa kolautetta!

Johanna värvättiin taannoin syystäkin myös taikuriohjelman juontajaksi.

Jollain tempulla hän sai meidät oivaltamaan itse, milloin kielioppivirheet tai kerrassaan löysä ajattelu löivät inhaa kiilaa todellisuuden ja sitä kuvaamaan pyrkivän tekstin väliin. Jos hänellä joskus olikin jokin sormi pystyssä, niin ei se kyllä etusormi ollut. Peukalo kyllä.

Syntyi illuusio, että osataanhan tässä oikein kirjoittaa, joskus jopa oikeinkirjoittaa.

Silti oppi oli, että mieluummin omien tekstien kriittinen tiirailu kuin oikeassa olemisen sokeus.

Vaan eihän toki kouluttajammekaan täydellinen ollut. Elävästi muistan panneeni merkille mieliharmilla, että hän kertoi, kuinka nykyään sallitaan adessiivin käyttö tämänkin virkkeen päälauseessa.

Johanna kertoi heti ensikokoontumisessa, että kurssilla oli tarkoitus keskustella, väitelläkin. Ja että hän oli itsekin saamapuolella. Sellaisen letkeän ilmapiirin hän onnistuikin loihtimaan, että aitoa vuorovaikutusta se oli kun se parasta oli.

Veli-Matti, sanomalehden uutispäällikkö